|
Konwersja processingu
|
|
01-03-2009, 08:38 AM
|
|||
|
|||
|
Konwersja processingu
Witam,
czy da sie przekonwertować kod pisany w processing na kod innego języka, np WinAPI ? np. tak jak jest to możliwe w przypadku konwersji VB.NET do C# ??? |
|||
|
01-06-2009, 08:43 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Konwersja processingu
Wydaje mi się, że każdy język programowania można przekonwertować do innego. Nie spotkałem się jednak z czymś w rodzaju automatu do konwersji, wątpię, żeby coś takiego istniało. Pytanie: w jakim celu, skoro processing jest uruchamiany na wielu platformach, tak samo zresztą jak Java, na której bazuje.
Jest natomiast stona, która podsumowuje różnice i podobieństwa różnych języków programowania do Processingu: http://processing.org/reference/compare/index.html Olaf vel. processor |
|||
|
01-24-2010, 06:24 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Konwersja processingu
Zmartwię cię, ale prawdopodobnie nie
Nie wnikałem w to jeszcze, ale całe programy Processing są w rzeczywistości jedynie klasami Java. Wszystkie wbudowane funkcje graficzne Processingu mają zatem na pewno coś wspólnego z bibliotekami graficznymi Java, pewnie coś z AWT lub Swing. Co za tym idzie, czego byś nie napisał wykorzystując graficzne API Processingu, będzie to wymagało, aby odpalał to interpretej Javy.Kod processingu jest przenośny w sensie cross-platform, ale nie w sensie reusability No chyba że także w Java, Processing.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Nie wnikałem w to jeszcze, ale całe programy Processing są w rzeczywistości jedynie klasami Java. Wszystkie wbudowane funkcje graficzne Processingu mają zatem na pewno coś wspólnego z bibliotekami graficznymi Java, pewnie coś z AWT lub Swing. Co za tym idzie, czego byś nie napisał wykorzystując graficzne API Processingu, będzie to wymagało, aby odpalał to interpretej Javy.
No chyba że także w Java, Processing.