Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konwersja processingu
01-03-2009, 08:38 AM
Konwersja processingu
Witam,

czy da sie przekonwertować kod pisany w processing na kod innego języka, np WinAPI ? np. tak jak jest to możliwe w przypadku konwersji VB.NET do C# ???
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
01-06-2009, 08:43 PM
RE: Konwersja processingu
Wydaje mi się, że każdy język programowania można przekonwertować do innego. Nie spotkałem się jednak z czymś w rodzaju automatu do konwersji, wątpię, żeby coś takiego istniało. Pytanie: w jakim celu, skoro processing jest uruchamiany na wielu platformach, tak samo zresztą jak Java, na której bazuje.

Jest natomiast stona, która podsumowuje różnice i podobieństwa różnych języków programowania do Processingu:

http://processing.org/reference/compare/index.html

Olaf vel. processor
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
01-24-2010, 06:24 AM
RE: Konwersja processingu
Zmartwię cię, ale prawdopodobnie nie Sad Nie wnikałem w to jeszcze, ale całe programy Processing są w rzeczywistości jedynie klasami Java. Wszystkie wbudowane funkcje graficzne Processingu mają zatem na pewno coś wspólnego z bibliotekami graficznymi Java, pewnie coś z AWT lub Swing. Co za tym idzie, czego byś nie napisał wykorzystując graficzne API Processingu, będzie to wymagało, aby odpalał to interpretej Javy.

Kod processingu jest przenośny w sensie cross-platform, ale nie w sensie reusability Wink No chyba że także w Java, Processing.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Skocz do:

KontaktForums processing.org.plWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS